Yemeksepeti’nin Twitter hesabından yapılan , 25 Mart 2021 tarihinde korsanlar tarafından siteye siber saldırı düzenlendi ve kullanıcıların bazı bilgileri çalındı. Kredi kartı bilgilerinin güvende olduğunu aktaran şirket ele geçirilen bilgileri şu şekilde açıkladı:
* Ad-soyad bilgiler
* Doğum tarihi bilgileri
* Yemeksepeti’ne kayıtlı telefon numaraları
* Yemeksepeti’ne kayıtlı e-posta adresleri
* Yemeksepeti’ne kayıtlı adres bilgileri
* Açık olarak görülemeyen, SHA-256 algoritması ile maskelenmiş giriş şifreleri
YEMEKSEPETİ ÜYELİĞİ TAMAMEN NASIL SİLİNİR?
Online yemek sipariş uygulaması Yemeksepeti’ne üyeliği bulunan kullanıcılar, hesaplarını kendileri silemez. Üyelik iptali için 3 farklı yol bulunuyor:
1) Yemeksepeti’ne giriş yaptıktan sonra iletişim formunu kullanarak
2) 0212-359-18-00 numaralı müşteri hizmetlerini arayarak
3) info@yemeksepeti.com adresine e-posta atarak Yemeksepeti hesap kapatma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
YEMEKSEPETİ KİMİN?
Yemeksepeti’nin sahibi, merkezi Almanya’nın Berlin kentinde bulunan Delivery Hero adlı online gıda dağıtım firmasıdır. Yemeksepeti’nin eski sahibi Nevzat Aydın, şirkette CEO olarak görevini sürdürüyor.
Türkiye’nin en büyük online yemek sipariş hizmeti olan Yemeksepeti, 2001 yılında iş insanı Nevzat Aydın tarafından kuruldu. 2015 yılında 589 milyon dolar (1 milyar 596 milyon lira) karşılığında Delivery Hero tarafından satın alındı. Bu satış, GittiGidiyor’un eBay’a satılışının üstüne çıkarak Türk internet tarihin en yüksek değerli satışı oldu.
Yemeksepeti’nin 15 milyon üyesi bulunuyor. 40 bine yakın restoranın yer aldığı uygulama, Türkiye’de 81 ilin yanı sıra Kuzey Kıbrıs, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Umman, Suudi Arabistan, Lübnan ve Yunanistan’da hizmet veriyor.
Yemeksepeti, 2019 yılında BanaBi adlı online market alışveriş hizmetini hayata geçirdi.